skip to Main Content

En què consisteix el màrqueting a les xarxes socials?

Les xarxes socials s’han convertit en una eina de vital importància i en un dels canals de comunicació més adequats, per dur a terme les estratègies de màrqueting digital d’una empresa.

Per garantir que es fa un bon ús d’elles, el primordial és conèixer al nostre públic objectiu. Cal tenir en compte:

  • Les seves necessitats: ¿què necessita o què espera de nosaltres?
  • Què plataformes socials utilitza?
  • Què és el que el motiva a l’hora de realitzar compres en línia?
  • Com podem connectar amb ell?

D’altra banda, també és molt important conèixer com gestiona les xarxes socials la nostra competència.

Posar en marxa tota una estratègia de màrqueting en xarxes socials per a empreses no és fàcil ni tampoc ràpid. Requereix d’un estudi previ i que compleixi amb els objectius que ens haguem marcat.

Tendències del màrqueting digital per al 2020 (CTA)

Un cop fet l’anàlisi, és més fàcil configurar un social media pla per gestionar les xarxes socials de la forma més efectiva possible.

 

Estratègies de màrqueting en xarxes socials per a empreses o negocis: Tips a tenir en compte

Aquests són alguns dels punts que no cal passar per alt:

  • És important fer un calendari de continguts per a organitzar la informació, la qual ens servirà per definir el pressupost.
  • A més, el contingut ha de ser atractiu i les xarxes socials adequades per a cada post. És de vital importància usar contingut audiovisual de qualitat, que capti l’atenció dels usuaris des del primer moment.
  • Cal buscar la participació, obrint debats o fent preguntes interessants. També cal crear i connectar amb la comunitat, oferint publicacions del seu interès, i tenint en compte sempre el feedback. La comunicació amb el nostre target deu ser fluïda, perquè se senti escoltat i valorat.
  • Cal optimitzar els perfils adequadament, omplint correctament la biografia de les xarxes socials, posant el contacte, adreça, telèfon, correu electrònic … Es tracta de no perdre les conversions de les persones que ens han descobert.
  • Per captar nous usuaris d’interès per a l’empresa en les xarxes socials, podem crear anuncis segmentats i personalitzats feia el nostre públic objectiu.
  • Finalment cal afegir que, hem de fer servir les xarxes per millorar el posicionament SEO, generar trànsit cap a la pàgina web i augmentar les conversions.

Anàlisi dels resultats: Ha funcionat l’estratègia?

Un cop finalitzada la implantació de l’estratègia que haguem dissenyat, hem de dedicar-li un temps a l’anàlisi dels resultats. Cal mirar el que ha funcionat i el que no ha acabat d’encaixar en la comunitat; en quines xarxes ha anat millor l’estratègia; on s’ha produït els possibles errors i com podem millorar encara més els resultats.

Pensar i crear estratègies de màrqueting en xarxes socials per a empreses o negocis és un treball dur, però que amb paciència i les coses fetes com es deu, veurem com vam començar a obtenir resultats i beneficis des de tots els nivells. En l’era de la tecnologia de la informació, les xarxes socials són una eina amb molt poder dins el màrqueting en línia.

 

 

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top