Tecnología para los negocios - Les 5 principals tendències de ciberseguretat que has de conèixer


TENDÈNCIES 1 de juny de 2023

La ciberseguretat s’ha convertit en un tema d’importància vital en el món actual, on les amenaces digitals estan en constant evolució. Per mantenir-nos protegits i prevenir atacs cibernètics, és essencial estar al corrent de les tendències emergents en ciberseguretat. En aquest article, explorarem les 5 principals tendències que estan marcant el panorama de la seguretat digital.

  1. Augment d’atacs de ransomware: El ransomware segueix sent una de les majors preocupacions en ciberseguretat. No obstant això, en els últims anys, hem vist un augment significatiu en la sofisticació i freqüència dels atacs de ransomware. Els atacants estan utilitzant mètodes més avançats, com l’explotació de vulnerabilitats de dia zero i tècniques d’enginyeria social, per xifrar les dades i exigir rescats. A més, han sorgit variants més destructives, com el ransomware doble, que xifra les dades i també exfiltren informació confidencial per a xantatjar les víctimes.
  2. Internet de les Coses (IoT) i la seva seguretat: La proliferació de dispositius connectats a Internet, des de electrodomèstics fins a sistemes industrials, ha donat lloc a un increment de la superfície d’atac en ciberseguretat. La manca d’estàndards de seguretat robustos en molts dispositius IoT ha generat vulnerabilitats explotables pels ciberdelinqüents. Això planteja un gran desafiament en la protecció d’aquests dispositius i la privacitat de les dades que recopilen. La seguretat en el disseny i la implementació de dispositius IoT s’ha convertit en una preocupació prioritària.
  3. Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic en ciberseguretat: La intel·ligència artificial (IA) i l’aprenentatge automàtic (machine learning) estan revolucionant la forma com s’aborden els reptes de la ciberseguretat. Aquestes tecnologies poden ser utilitzades tant pels atacants com pels defensors. Els ciberdelinqüents poden aprofitar l’IA per automatitzar atacs i evadir les defenses tradicionals. D’altra banda, els professionals de la ciberseguretat estan utilitzant IA i aprenentatge automàtic per analitzar grans volums de dades i detectar patrons anòmals que podrien indicar una activitat maliciosa.
  4. Privadesa i protecció de dades: La protecció de la privadesa i les dades personals s’ha tornat cada vegada més rellevant en un món digitalitzat. Les filtracions massives de dades i els escàndols relacionats amb la privadesa han generat una major consciència sobre la importància de salvaguardar la informació personal. Les regulacions, com el Reglament General de Protecció de Dades (GDPR) a Europa, han establert estàndards més estrictes pel que fa a la recopilació, l’emmagatzematge i l’ús de dades personals. La seguretat de les dades i la privadesa s’han convertit en prioritats fonamentals per a les organitzacions i els individus.
  5. Ciberseguretat en el núvol: Amb l’increment de l’adopció de serveis en el núvol, la seguretat de les dades i els sistemes en el núvol s’ha convertit en una preocupació crítica. Els proveïdors de serveis en el núvol han d’implementar mesures sòlides de seguretat per protegir les dades dels seus clients. A més, els usuaris han de garantir l’adopció de bones pràctiques de seguretat, com l’ús d’autenticació multifactor, la xifra de dades i la monitorització contínua d’activitats sospitoses. La seguretat en el núvol és una tendència clau a tenir en compte en el panorama de la ciberseguretat.

La ciberseguretat és un camp en constant evolució, impulsat per les amenaces emergents i l’adopció de noves tecnologies. Aquestes cinc tendències destacades: l’augment d’atacs de ransomware, la seguretat en IoT, l’aplicació d’IA i aprenentatge automàtic, la protecció de dades i la privadesa, i la ciberseguretat en el núvol, són fonamentals per comprendre el panorama actual de la seguretat digital. Mantenir-se al corrent d’aquestes tendències i prendre mesures proactives per protegir-se és essencial en el món connectat en què vivim.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Gotoclient
Mastertec3D
ITEQUIA
CUATROOCHENTA
Iberent
Grupo Sermicro
Keyrus
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
ABAST
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
ARSYS
BESTPLANT
INNOVAmee
Ipsum Expert
Nominalia
Olivia Express
Wolters Kluwer
Zoho