Tecnología para los negocios - Cap a la Web3: Transformant la forma en què interactuem en línia


TENDÈNCIES 17 de desembre de 2023

La Web3 és un concepte que es refereix a una evolució en la forma com interactuem en línia i en com s’estructuren les aplicacions i serveis a la web. Tot i que no hi ha una definició única i establerta de la Web3, generalment s’associa amb la visió d’un Internet més descentralitzat, interoperable i orientat a la privadesa.

Aquí hi ha alguns aspectes clau associats amb el concepte de Web3:

Descentralització: A diferència de la Web2, que està dominada per grans plataformes centralitzades, la Web3 busca descentralitzar el control i la propietat de dades. La tecnologia blockchain i els contractes intel·ligents són sovint elements essencials en la construcció de sistemes descentralitzats.

Blockchain i criptomonedes: La tecnologia blockchain, que subjau en moltes aplicacions de Web3, proporciona un llibre de comptes descentralitzat i immutable. Les criptomonedes s’utilitzen sovint com a mitjà de intercanvi en aquests entorns.

Contractes intel·ligents: Són programes informàtics autoexecutables que operen a la blockchain i permeten l’automatització d’acords i transaccions sense la necessitat d’intermediaris.

Interoperabilitat: La Web3 aspira a una major interoperabilitat entre diferents aplicacions i plataformes. Això significa que els usuaris poden tenir una experiència més fluida en moure’s entre diverses aplicacions i serveis en línia.

Privadesa i propietat de dades: La Web3 cerca donar als usuaris un major control sobre les seves pròpies dades personals i la capacitat de decidir qui accedeix a aquesta informació. Això contrasta amb el model de negoci de moltes plataformes de la Web2, que sovint recopilen i utilitzen dades dels usuaris per a publicitat i altres finalitats.

Identitat Digital Sobirana: La Web3 també explora la idea d’identitats digitals sobiranes, on els usuaris tenen control total sobre la seva informació d’identitat i poden compartir selectivament aquesta informació segons sigui necessari.

Aplicacions Descentralitzades (DApps): Aquestes són aplicacions que s’executen en una xarxa descentralitzada, com una blockchain, en lloc de dependre de servidors centralitzats.

És important destacar que la Web3 està en una fase de desenvolupament i experimentació, i la seva implementació pràctica pot variar. A més, l’evolució de la tecnologia i l’adopció de la Web3 poden enfrontar reptes i obstacles en el camí.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Samsung
Quant
Orvit Digital
DE-CIX
RepScan
NETSENSE
Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Mastertec3D
CUATROOCHENTA
Iberent
Keyrus
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
BESTPLANT
INNOVAmee
Wolters Kluwer
Zoho