Tecnología para los negocios - Les principals tendències que marquen l’ERP i que necessites conèixer.


TENDÈNCIES 21 de juny de 2023

Quan es parla de digitalització empresarial, el ventall de possibilitats i eixos des d’on abordar-la són multitudinaris. Això sí, quan ens referim a la digitalització de processos empresarials, és habitual parlar de la implementació d’un ERP.

Què és un ERP?

Un ERP (Enterprise Resource Planning) és un software de negoci que permet controlar els principals processos i fluxos comuns a les empreses, integrant la informació de diferents departaments en una única aplicació que treballa amb dades comunes, compartides i actualitzades.

Quines són les principals tendències que diferenciaran una solució ERP?

Ens centrem en una de les inversions més comunes en matèria TIC de les empreses espanyoles: la implantació d’un ERP i les tendències ERP a tenir en compte a l’hora de seleccionar una opció dins de les possibilitats que existeixen al mercat.
La integració nativa entre aplicacions, l’automatització i la modalitat SaaS seran claus en un software de gestió.

1. ERP en el núvol i modalitat SaaS

El cloud guanya confiança entre les empreses, accelerat també per la pandèmia, ja que permet que qualsevol treballador pugui accedir a les seves eines de treball sense importar on es trobi. La possibilitat de tenir tot el potencial i funcionalitats d’un ERP allotjat en un núvol segur, sumat a l’estalvi de la inversió en infraestructures, fan que cada vegada siguin més les empreses que es decideixen a migrar les seves solucions al núvol. La seguretat, agilitat, actualització i accessibilitat que ofereix l’allotjament en el núvol públic la posicionen com l’opció triada per la majoria de les pimes.

D’altra banda, el model Software as a Service (SaaS) es consolida com una opció molt més versàtil que el model tradicional de compra. Quan parlem de SaaS, ens referim al model d’implementació en el núvol que, entre altres avantatges, incorpora tots els serveis de hosting (allotjament, còpies de seguretat, etc.), garantint la funcionalitat completa de l’ERP. En el model SaaS, les actualitzacions són totalment automàtiques i és molt fàcil accedir a múltiples solucions que es poden integrar fàcilment en l’ERP com a solucions satèl·lits, sense costos elevats i amb una quota mensual de recurrència. D’aquesta manera, el client i usuari de l’ERP pot adaptar periòdicament el volum d’usuaris o les extensions contractades, segons les necessitats i l’experiència amb la solució

2. Major automatització en l’ERP

A curt termini, l’automatització dels fluxos de treball continuarà cobrant importància, ja que permet realitzar processos més o menys complexos sense necessitat de la intervenció manual. Des de les aprovacions de sol·licituds fins a la creació de fitxes a l’ERP. Les possibilitats de l’automatització van més enllà del software de gestió i cada vegada resultarà més intuïtiu poder crear fluxos de treball entre les diferents aplicacions amb les quals treballa l’empresa, moltes vegades basades en tecnologia no code – low code, orientada a usuaris que no tenen coneixements tècnics.

Entre els beneficis associats a l’automatització, destaquen la reducció de costos, l’augment de la productivitat dels usuaris i la major disponibilitat per a fer tasques més complexes i rellevants.

En molts sectors es tendirà cap a la hiperautomatització, en els quals entren en joc plataformes d’aplicacions de baix codi (LCAP), intel·ligència artificial i assistents virtuals per a automatitzar processos a gran escala.

3. Integració de l’ERP

La integració en el ERP és l’equivalent a parlar del Internet of Things en la vida quotidiana. Què volem dir amb això? Doncs que un ERP ha de ser capaç de treballar amb diferents aplicacions connectades entre elles. No ens referim tant a poder controlar el PC des del mòbil o programar que un TPV s’encengui a una hora concreta, sinó que no sigui complicat traspassar les dades d’una aplicació a una altra i assegurar que no es perdi pel camí cap dada. I fins i tot, anar un pas més enllà i garantir una integració cada vegada més senzilla entre les diferents aplicacions que s’utilitzin en el negoci, com pot ser el correu o Teams.

Treballar amb una solució única que no es limiti a les funcionalitats del ERP serà clau, evolucionant cap a l’ús de super apps.

4. Soluciones verticales

Encara que dues empreses treballin en el mateix sector i els seus processos de negoci siguin molt similars, cadascuna tindrà uns procediments una mica diferents basats en l’estratègia que decideixin seguir o en els seus protocols interns. Avui dia, una de les tendències clau en un ERP és que permeti adaptar-se a les necessitats de l’empresa; anar més enllà d’una solució estàndard i treballar amb una solució específica per a les casuístiques del sector. D’aquesta manera, cada negoci compta amb un ERP sectorial que s’adapta al que necessita, sense necessitat d’haver de programar a mida.

5. Idees i millores impulsades per la IA

Si la intel·ligència artificial comença a ser present en el dia a dia, com per exemple els Chat GPT o els assistents d’algunes webs, per què no incloure-la en el ERP? En el futur, les eines d’intel·ligència artificial ajudaran a detectar errors en les dades, anomalies en els processos i serviran d’ajuda als diferents perfils de l’empresa. Durant 2023 el software Dynamics 365 Business Central -fins ara conegut amb Navision- ha continuat introduint millores en la intel·ligència artificial que agilitzen la creació de nous ítems i la seva categorització, tot a través d’una simple foto o ajuden a automatitzar tasques com l’entrada de comandes.

I el millor de tot és que ja existeixen ERPs que han sumat aquestes últimes tendències a la seva estratègia, entre les quals destaca Dynamics 365 Business Central com a solució completa i innovadora que aposta per l’actualització constant per a complir amb totes les necessitats de les empreses.

A més, existeixen metodologies d’implantació que et permeten agilitzar la posada en marxa de la solució, com Business Central Ready To Go

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Samsung
Quant
Orvit Digital
DE-CIX
RepScan
NETSENSE
Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Software Greenhouse
Mastertec3D
CUATROOCHENTA
Iberent
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
b2b.studio
Trusted Advisors
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
BESTPLANT
INNOVAmee
Wolters Kluwer
Zoho