Tecnología para los negocios - 4 Tendències de la Transformació Digital 2023


TENDÈNCIES 20 de setembre de 2022

Els empresaris, addicionalment als nous reptes econòmics, hem de comprendre els desafiaments que afronta el món actual en matèria de digitalització, transparència, sostenibilitat així com l’acceleració dels canvis que estem vivint per l´impacte de la tecnologia en les nostres organitzacions.

01. UN MÓN CONNECTAT A NIVELL GLOBAL, I TAMBÉ LOCAL

Mai havíem vist un canvi tecnològic tan gran i tan ràpid.
Un canvi que ens ha portat a ser un món connectat del qual les xarxes socials són un bon exemple de com la informació flueix, però també de com aquesta informació pot ser tòxica. Va ser clau escalar i internacionalitzar, però en el context actual d’escassetat de recursos haurem d’incorporar el sentit de proper, reconegut i autèntic.
També la tecnologia comporta canvis i noves formes de treballar que hem d’estar preparats per afrontar

02. UNA TRANSFORMACIÓ DIGITAL I SOSTENIBLE

La clau actual en un procés de transformació empresarial es incloure la dimensió digital però també totes les dimensions de la sostenibilitat: mediambiental, social i de governança. Environmental, Social and Governance són tres elements situats ja en les estratègies empresarials i que estan provocant un canvi en els processos interns de les companyies, en la definició del que elles mateixes són i en el mesurament i report de l’impacte que la seva activitat té en la societat i en els ‘stakeholders’ o grups d’interès. També, sens dubte, en el relat relacionat amb la seva marca i la interlocució amb la societat en el seu conjunt. I per tant la Transformació empresarial avui ha de ser una Transformació Digital Sostenible i per suposat Data Driven.

03. UN NOU LIDERATGE

Amb una nova generació de consumidors i de talent que els preocupa el món, el planeta i la societat i, cada vegada més, no accepta la falsedat o deshonestedat que es pugui amagar darrere de les marques i la seva publicitat externa i interna sens dubte és el moment d’impulsar un nou lideratge més humà i honest però també més innovador amb una visió del món més holística i inclusiva.

04. UNA NOVA ORGANITZACIÓ

El denominador comú de les empreses que estan liderant els nous mercats o els mercats ja transformats són organitzacions més People centric, més líquides, més data driven i més innovadores.

  • La clau no és la tecnologia sinó l’adopció de la mateixa per empleats i líders, PEOPLE CENTRIC
  • L’estructura organitzativa i cultura empresarial actual no dóna resposta als reptes actuals i sobretot la velocitat dels mateixos. ORGANITZACIÓ LÍQUIDA
  • Davant tantes dimensions de transformació l’única manera de prendre decisions empresarials és en base a dades. DATA DRIVEN

No puc finalitzar aquest article sense parlar de METAVERS i NFT com un exemple més de la necessitat que les empreses han de ser capaces de convertir de manera permanent, en oportunitat de negoci les noves tecnologies disruptives. ORGANITZACIÓ INNOVADORA.

El Metavers encara no s’ha desplegat i de moment representa una innovació combinatòria, ja que requereix múltiples tecnologies i tendències per funcionar. La clau en aquests moments és entendre i experimentar en aquesta nova fase d’INTERNET i l’economia digital per estar preparats per connectar amb el públic jove i amb noves oportunitats que avui ni imaginem.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Gotoclient
Square
Mastertec3D
FREE NOW for Business
ITEQUIA
CUATROOCHENTA
Kyocera
Iberent
Grupo Sermicro
Keyrus
Alarona Studio
B2Brouter
Camerfirma
IEAISA
ABAST
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
DSALES 4.0
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
ARSYS
BESTPLANT
Audiovisuals Data
INNOVAmee
Ipsum Expert
Nominalia
Olivia Express
Wolters Kluwer
Zoho