skip to Main Content

Ja és una realitat que la transformació digital i tecnològica han canviat completament el modus operandi de les empreses, que es troben cada vegada més automatitzades, gràcies a la implantació de solucions IoT per a empreses.

Impacte de les noves tecnologies a les empreses

<< Internet of Things (IOT) descriu la xarxa d’objectes físics que porten sensors integrats, programari i altres tecnologies, amb la finalitat de connectar i intercanviar dades amb altres dispositius i sistemes, a través d’internet >>. Oracle Espanya

En plena era digital i amb l’ajuda de les noves tecnologies, l’operativitat de les empreses ha canviat a passos de gegant, tant en la fabricació de productes i serveis, com en la comunicació i relació entre empreses, fins a la manera de gestionar els comptes dels nostres negocis.

Ja és una realitat que el món es troba sotmès a transformacions, que variaran segons el sector, per aconseguir una optimització de recursos eficaç i un estalvi en el consum d’energia, així com, millores en els resultats de les empreses.
En plena era digital, amb informació per tot arreu i implantació constant de les noves tecnologies, els negocis operen a escala global. Per tant, les empreses han d’invertir en solucions IoT, per poder estar en un mercat, on cada vegada hi ha una major competitivitat.

Ara que, també s’han pogut connectar màquines d’una fàbrica a Internet mitjançant dispositius integrats, és possible la comunicació entre persones, processos i objectes. I aquestes màquines poden actuar de manera autònoma. Sembla un conte de ciència ficció, però és la realitat!

D’altra banda, aquesta instauració digital permet a les empreses augmentar l’eficiència operativa i introduir nous productes i serveis. No és un pas ràpid! Les companyies necessiten esbrinar què volen connectar a Internet, perquè els ofereixi els beneficis que esperen obtenir.

Quins són els beneficis de la implantació de solucions IOT per a empreses?

Amb la instauració de solucions IoT, la fabricació s’està tornant cada vegada més eficient, personalitzada, modular i automàtica.

A més, les eines més poderoses que els fabricants poden utilitzar vindran en forma de robòtica, IA (intel·ligència artificial) i digitalització bàsica d’IoT. Les dades importants i la robòtica intel·ligent maximitzaran la producció d’una fàbrica, al temps que minimitzen el cost i els defectes.

Cal afegir que, la sostenibilitat de l’planeta cada vegada té més pes a l’hora de planificar qualsevol projecte empresarial. En aquest sentit, la digitalització de les companyies, i la instauració d’IoT, ajuden a respectar el medi ambient, mitjançant solucions que incrementen l’eficiència energètica.

 

Blockchain i la seguretat a la xarxa per la seva empresa

Quan tots els dispositius es converteixin en elements manejables d’una sola xarxa, serà fins i tot més fàcil administrar tot de forma remota. En principi, els projectes de Blockchain tenen com a objectiu unir les dades dels diversos processos i parts interessades d’una empresa, en una estructura de dades universal. Amb aquest sistema, a mesura que els productes canvien de mans en una cadena de subministrament, des de la fabricació fins a la venda, les transaccions poden documentar-se en un registre descentralitzat permanent. D’aquesta manera, es redueixen els retards, els costos addicionals i els errors humans.

A l’ésser una tecnologia distribuïda, on cada node de la xarxa emmagatzema una còpia exacta de la cadena, es garanteix la disponibilitat de la informació en tot moment.

D’altra banda, a l’ésser un registre consensuat, on tots els nodes contenen la mateixa informació, resulta gairebé impossible alterar-la, sent la millor manera d’assegurar la seva integritat.

D’aquesta manera, la tecnologia de Blockchain ens permet emmagatzemar informació que mai es podrà perdre, modificar o eliminar.

Com hem pogut apreciar, a poc a poc es van implantant solucions IoT per a empreses al nostre país. Si es tracta de guanyar en eficàcia, automatització i beneficis, alhora que es redueixen els costos de producció, per què no apostar per això?

 

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top