skip to Main Content

El SEO (Search Engine Optimization) són totes aquelles estratègies que treballem en motors de cerca, com Google, que tenen l’objectiu d’ajudar-nos a augmentar la visibilitat d’una pàgina web online.

El SEO, a diferència de les estratègies SEM, se centra a millorar la visibilitat dels webs en els buscadors d’una forma orgànica, és a dir, sense pagar. En canvi, les estratègies SEM, serien invertint en publicitat.

Els motors de cerca

Els motors de cerca són uns programes informàtics que tenen l’objectiu d’ajudar a trobar informació emmagatzemada en un sistema informàtica com ara Internet, una plataforma… Un mecanisme que recopila tota la informació disponible en els servidors i les mostra als usuaris.

El més utilitzat arreu del món és Google. Tanmateix, hi ha països on gran part de la població n’utilitza d’altres majoritàriament, com per exemple Baidu, que és el buscador més usat a la Xina, o Yandex, que és el motor de cerca principal Rússia.

Per a què ens serveix el SEO?

El posicionament SEO són els processos o accions que ens ajuden a millorar la visibilitat d’una pàgina web en els motors de cerca dels buscadors, augmentant-ne la posició de la pàgina de resultats.

Per tant, quan es treballa posicionament SEO, sense la necessitat d’invertir en publicitat, les pàgines web poden aconseguir augmentar les seves posicions en els índexs dels buscadors. I, per tant, el nombre d’usuaris que visitaran la pàgina web. Tanmateix, els resultats de les accions dissenyades en estratègies SEO no tenen una resposta immediata, és a dir, són accions que es van treballant i que els usuaris veuran reflectits com funciona a mitjà o llarg termini.

SEO On-page i SEO Off-page, tipus de posicionament orgànic

El posicionament SEO en buscadors es divideix en dos grans grups, en funció d’on s’executin les accions per millorar la visibilitat de la pàgina web.

1- SEO On-page

El SEO On-page són tots aquells processos que es desenvolupen i s’implementen dins la pròpia pàgina web.

Per una banda, hi hauria les optimitzacions de SEO tècnic, que serien les accions que tenen per objectiu vetllar per una correcta indexació de la pàgina web en cercadors, una bona usabilitat, una velocitat ràpida de la pàgina web…

I, de l’altra, el SEO de continguts, que són totes aquelles accions SEO que es treballen en una pàgina web per augmentar-ne la visibilitat mitjançant paraules claus, redaccions de blocs, optimitzacions d’imatges…

2- SEO Off-page

El SEO Off-page són aquells processos realitzats fora d’una pàgina web, que també ajuden a augmentar-ne el posicionament de forma orgànica en els cercadors.

El nombre d’enllaços d’altres pàgines que apuntin a un web, serà el factor principal per treballar SEO Off-page. Com més webs l’enllacin, més autoritat i reputació online adquirirà aquella pàgina, sobretot si aquells enllaços són de qualitat. Uns resultats que es veuran reflectits en la posició de la pàgina web a l’índex de Google.

Finalment, també es pot treballar el SEO Local, que s’aconsegueix principalment gràcies a l’optimització de la fitxa de Google My Business, i ajuda a millorar la visibilitat online d’aquella empresa en la seva zona d’influència.

Com s’aconsegueix tenir un web ben posicionada en els motors de cerca?

Per tenir un web ben posicionada en motors de cerca com Google, és important que la pàgina sigui comprensible tant pels usuaris com pels robots de Google, per tal que la pugui rastrejar correctament i indexar-la en el seu cercador.

Per això cal dissenyar una bona arquitectura web, en base a una estratègia de paraules claus, treballar el contingut amb freqüència, tenir un lloc web optimitzat tècnicament, i aconseguir que altres webs, així com persones a les xarxes socials, mencionin la vostra pàgina i l’enllacin.

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top