skip to Main Content

El fenomen del COVID-19 ens remarca, un cop més, la necessitat de transformar tecnològicament les nostres organitzacions. Necessitats imperants com l’execució en remot de processos i el teletreball han estat més evidents que mai, empenyent-nos a repensar el com estem fent les coses.

El nou paradigma empresarial necessita reduir en temps i costos per invertir més en dos aspectes claus com són el control i la productivitat. L’automatització de processos administratius amb robots RPA (Robotic Process Automation) és sinònim d’innovació dins de la organització, suposant un canvi intern amb noves formes de gestió que afavoreixen i milloren aquests aspectes clau.

Control: Afavorir la orientació a objectius dins de l’organització fa palesa la necessitat de canvis interns que permetin el creixement del treballador

Amb RPA els processos es poden realitzar sense dependre d’activitats manuals ni d’horaris laborals. Les organitzacions han de començar a fer seguiment de tasques finalitzades enlloc de control d’horaris per donar als seus treballadors més flexibilitat i afavorir la implantació de mesures cada vegada més necessàries com és el teletreball. Els robots d’aquest tipus asseguren l’execució del procés sempre amb el mateix nivell de qualitat i, quan es troben amb una excepció que no saben tractar, és quan entra en joc l’anàlisi del col·laborador. D’aquesta manera guanyem en diferents aspectes com alliberar als treballadors de les tasques repetitives que no aporten valor i conèixer profundament com son els nostres processos.

 

Productivitat: Assegurar que els processos s’executen automàticament i sense interrupció invertint en tecnologies RPA reverteix en productivitat i optimització dels recursos

Però, quins serien els aspectes negatius d’automatitzar processos amb aquest tipus de tecnologia? El principal seria la por generalitzada de que la substitució de les tasques repetitives dels treballadors els perjudiqui treien valor a les seves tasques i, fins i tot, generi més atur. Això no serà així si l’organització té visió estratègica de futur. Si automatitzem les tasques que són repetitives, estem permeten als treballadors centrar-se en feines que requereixin creativitat, anàlisi i experiència. Incrementar la flexibilitat, la motivació i la qualitat de les feines, fa que el personal sigui molt més productiu en benefici d’uns clients i una cultura organitzacional que cada cop més valora al individu.

Però el primer pas per invertir en aquests aspectes claus amb tecnologia RPA és dissenyar uns components robustos, modulars i escalables. El més important es fer una bona identificació dels processos i entendre la particularitat del negoci per poder definir un model de processos automatitzats que es pugui adaptar a necessitats canviants.

 

A Trusted Advisors som especialistes a l’anàlisi de processos de gestió per la implantació de tecnologies RPA. Us podem acompanyar en aquest canvi tecnològic per definir aquells processos que són de més ràpida implantació i que més beneficis aporta a l’organització i les persones que la composen. Si vols avançar en la digitalització de la teva empresa, mitjançant l’automatització de processos, posa’t en contacte amb nosaltres per fer un anàlisi sense cap compromís.

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top