skip to Main Content

Google My Business és una eina gratuïta de Google que et permet crear una fitxa d’empresa amb la informació bàsica del teu comerç o negoci per tal d’informar directament als clients que ho busquen online.

Per tant, si tens un local o un establiment físic, és vital que tinguis un perfil de Google My Business, ja que d’aquesta manera podràs aparèixer a les cerques geolocalitzades de Google o a Google Maps quan els usuaris que es trobin al teu voltant busquin a Internet els productes o serveis que ofereixis.

Què puc incloure a la fitxa de Google My Business?

La fitxa de Google My Business permet a les empreses l’oportunitat d’incloure una àmplia varietat de dades sobre el negoci.

A) Informació bàsica

Google My Business ofereix un espai perquè les empreses puguin incloure la informació bàsica del seu negoci amb la finalitat d’ajudar-les a augmentar tant les visites físiques al web, com el nombre de trucades i contactes.

D’aquesta manera, a informació bàsica, és important que, com a mínim, tots els comerços incloguin: l’adreça física de la botiga o empresa, el telèfon, la zona on s’ofereix servei, l’horari (inclosos els dies festius o que no s’obra), una descripció sobre el negoci i la pàgina web. Finalment, també és clau seleccionar la categoria correcte de l’empresa (tipus d’empresa).

B) Imatges

És molt important que a la fitxa de Google My Business les empreses també incloguin imatges actualitzades del seu lloc físic. Tant fotografies interiors actualitzades, sigui de l’espai o els productes que s’ofereixen, com de l’exterior, per tal de facilitar a l’usuari el reconeixement del lloc físic i ajudar a transmetre confiança.

Segons indica Google, “les empreses que afegeixen fotos als seus perfils reben un 42% més de sol·licituds per saber com arribar a Google Maps i un 35% més de clics en els seus llocs web que les empreses que no les afegeixen”.

C) Publicacions

Google permet compartir publicacions a la fitxa de Google My Business. Es poden utilitzar per anunciar comunicats, ofertes, novetats, pròxims esdeveniments… Les publicacions tenen l’objectiu d’ajudar-te a comunicar directament amb els teus clients i millorar l’experiència amb informació detallada.

D) Serveis o productes

Google My Business t’ofereix l’opció de destacar els teus serveis i productes al perfil d’empresa. D’aquesta manera, els usuaris poden anar directe al producte o servei que necessiten directament des de Google.

E) Ressenyes

La fitxa de Google My Business permet els clients la possibilitat de publicar valoracions i opinions sobre el teu negoci. Apareixen al costat de la fitxa d’empresa a Google Maps i a la Cerca de Google.

T’ajudaran a proporcionar informació valuosa sobre la teva empresa, tant per a tu com per als teus clients, així com a destacar-la a Google.

Tanmateix, és molt recomanable respondre sempre que es pugui les opinions dels usuaris, per demostrar que valores el temps que han dedicat a la teva empresa.

Com millorar la visibilitat del teu local online a través de Google My Business?

Si tens la fitxa de Google My Business de la teva empresa optimitzada correctament, serà més probable que quan una persona busqui a Google els serveis o productes que ofereixes, aparegui el teu negoci, en especial, si es troba a prop teu.

Així, per sortir més sovint en els resultats locals dels usuaris, s’aconsella:

  • Optimitzar tota la informació bàsica de l’empresa
  • Marcar els dies que no està obert el negoci
  • Afegir fotos actualitzades
  • Gestionar i respondre les ressenyes
  • Ser actiu, fer publicacions amb periodicitat
  • Tenir l’empresa verificada

Amb tot, la fitxa de Google My Business pot ser una eina perfecta per ajudar a les petites i mitjanes empreses a augmentar la visibilitat del seu negoci en els resultats locals de Google quan els usuaris es trobin al seu voltant i aconseguir noves visites als seus comerços, així com trucades i reserves.

Finalment, quan tot això estigui preparat i optimitzat, l’empresa podrà fer un pas més i anunciar-se també a Google My Business, si és del seu interès, mitjançant l’eina d’anuncis de Google Ads.

Necessites ajuda? Contacta’ns!

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal / Política de Privacitat.


Back To Top