skip to Main Content

Darrerament us hem avançat els avantatges d’aplicar tecnologies RPA (Robotic Process Automation) per replantejar els mètodes tradicionals de l’organització per poder millorar la competitivitat i l’eficiència automatitzant tasques que fins ara només es feien manualment. A l’article “Assolir més conciliació i productivitat? On ens poden ajudar les Tecnologies RPA” us hem descrit quins tipus de processos són els més adients per ser automatitzats fent servir RPA.

Si encara no estàs familiaritzat amb aquesta tecnologia, et recomanem que vegis el següent vídeo.

Avui volem compartir amb vosaltres un exemple d’un procés automatitzat amb RPA a un dels nostres clients.

L’operativa d’aquest client esdevé en un alt nombre de comissions bancàries que suposen un cost significatiu per a l’empresa. Per tal de reduir aquest cost es va analitzar la possibilitat d’enregistrar el moviments de comissions com a factures per tal de poder deduir-se’n l’IVA suportat. Aquest procés, executat de manera manual, hagués suposat massa temps d’una persona en una tasca molt repetitiva. Era l’escenari ideal per introduir RPA per tal d’automatitzar el procés. A més a més, la regulació espanyola permet deduir l’IVA de factures de fins a 4 anys d’antiguitat, de manera que el benefici d’aquest exercici comportava tota la quota d’IVA acumulada durant aquests 4 anys.

Després d’avaluar el cost de la implementació versus els beneficis a obtenir, es va decidir portar endavant l’automatització d’aquest procés. El temps d’implementació va ser al voltant de 4 setmanes. Podeu trobar una demostració de com treballa un robot o Digital Worker en aquest procés en particular en el següent vídeo.

Aquest exemple il·lustra molt bé com la tecnologia RPA permet obtenir beneficis molt de forma molt àgil i plantejar-se fer coses que fins al moment es descartaven.

Des de Trusted Advisors oferim assessorament als nostres clients per tal d’identificar les oportunitats d’automatització i optimització en general del seus processos.

Inscriu-te a la newsletter

Inspiració, tendències i opinió per a professionals de la tecnologia

He llegit i accepto l'Avís legal.


Back To Top