Tecnología para los negocios - Tecnologia per digitalitzar el turisme


TENDÈNCIES 13 de març de 2023

La tecnologia digital en el sector turístic crea noves oportunitats de creixement i desenvolupament. El turisme ha trobat en la tecnologia un dels seus principals aliats per oferir millors serveis i arribar a més viatgers d’arreu del món, alhora que comporta un impacte positiu en la sostenibilitat millorant la petjada ambiental i la inclusió social del turisme.

El viatger d’avui està buscant prendre decisions més senzilles i efectives. Big data, intel·ligència artificial, màrqueting automatitzat, entre d’altres, ens ajuden a recollir (amb permís) les dades dels nostres clients per, a través de l’aplicació de models predictius i matemàtics, poder oferir-los experiències de màrqueting personalitzades, oferint als consumidors allò que realment busquen.

La tecnologia facilita la reducció de recursos i costos, com ara la reducció de l’ús de paper o la racionalització de les operacions finals als hotels que connecten dispositius intel·ligents basats en aplicacions d’Internet de les coses i sensors. Això permet una gestió (energèticament) eficient de les instal·lacions, però també una experiència d’usuari personalitzada (control de temperatura, TV, il·luminació, accés a l’edifici/habitació).

La Cambra de Comerç de Barcelona participa en el projecte europeu Tourbit que té per objectiu accelerar la digitalització de les pimes turístiques. El projecte es focalitza en 7 tecnologies: Intel·ligència Artificial, Internet de les Coses, Big Data, Cloud Computing, Realitat Virtual i Agumentada, Ciberseguretat i Blockchain, i en com poden contribuir a millorar els productes, serveis i processos de les pimes turístiques.

Tourbit posa en marxa un programa d’acceleració que donarà suport a projectes de pimes turístiques que centrin la seva proposta de valor en digitalització, automatització o millora de processos interns, la relació amb el client/presencia en línia i en productes o serveis utilitzant tecnologies digitals. Aquesta iniciativa fomentarà durant 10 mesos el procés de transformació digital de més de 60 pimes turístiques a Europa, 14 de les quals catalanes.

La convocatòria de subvencions per a seleccionar les propostes de pimes turístiques s’ha llançat a nivell internacional en els següents territoris: Bèlgica, Catalunya (Espanya), Eslovènia, França, Islàndia, Lapònia (Finlàndia), i Portugal.

Les petites i mitjanes empreses seleccionades comptaran amb l’assessorament i el suport tècnic per implementar el seu projecte; formació en digitalització per part d’experts; accés a la xarxa internacional de la comunitat d’innovació turística en línia TourBIZZ; i una ajuda econòmica de 8.000€.

També s’ha obert una convocatòria per seleccionar els proveïdors de serveis tecnològics o consultors que formaran part del grup d’experts del projecte Tourbit. Les pimes turístiques beneficiàries del programa d’acceleració podran triar el proveïdor més adequat per recolzar la implementació del seu projecte.

 

Per a més informació: lhehn@cambrabcn.cat

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Gotoclient
Mastertec3D
ITEQUIA
CUATROOCHENTA
Iberent
Grupo Sermicro
Keyrus
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
ABAST
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
ARSYS
BESTPLANT
INNOVAmee
Ipsum Expert
Nominalia
Olivia Express
Wolters Kluwer
Zoho