Tecnología para los negocios - Outsourcing: avantatges i desavantatges


TENDÈNCIES 21 de desembre de 2021

En línies generals, l’outsourcing consisteix en l’externalització d’una fase del procés productiu o servei en el qual l’empresa no està especialitzada o que no té els recursos suficients, per dur-la a terme internament.

Outsourcing avantatges i desavantatges

La implantació d’un model d’outsourcing implica una sèrie d’avantatges, però també, de certes desavantatges que hem de conèixer abans de fer el pas cap a l’externalització.

Quins són els avantatges de l'outsourcing?

El model d’outsourcing ben plantejat implica una sèrie de beneficis molt importants per a les empreses en les quals es du a terme.

  • Processos productius amb valor afegit
    El primer avantatge important té a veure amb la millora i optimització dels processos productius. Companyies especialitzades poden dur a terme la implantació de sistemes més innovadors que aportin un extra de valor afegit al producte resultant.
  • Estalvi econòmic
    L’outsourcing pot suposar un important estalvi econòmic per a les empreses que decideixen externalitat el servei en tecnologies i eines d’última generació.
  • Processos de negoci
    Són moltes les empreses que opten per externalitzar aquelles operacions que resulten menys importants en relació a el nivell de facturació. D’aquesta manera, poden dedicar una major part del temps productiu a aquelles activitats i serveis que formen part de l’estructura bàsica.
  • Flexibilitat
    Un dels grans beneficis de l’outsourcing té a veure amb la flexibilitat i la capacitat d’adaptació. Actualment els canvis en el mercat es produeixen a gran velocitat, externalitzant  determinats serveis o processos les empreses estan més i millor preparades per afrontar-los. Per tant, s’aconsegueix, una major capacitat de reacció.
  • Avantatge competitiu
    Esta directament relacionat amb el punt anterior. Més temps suposa poder atendre les noves necessitats de mercat i els clients, augmenta l’avantatge competitiu respecte d’altres empreses que no disposes d’aquest temps.
  • Gestió del talent
    Finalment, cal destacar l’important estalvi econòmic en relació amb la gestió del talent. Amb la subcontractació les empreses poden beneficiar-se dels serveis de grans talents professionals sense necessitat d’augmentar les despeses de personal.

Quines són les desavantatges de l'externalització?

De la mateixa manera que l’externalització implica una sèrie d’avantatges i beneficis, també s’han de conèixer quines són les conseqüències negatives o desavantatges de l’outsourcing.

  • Informació confidencial
    En primer lloc, hi ha el perill d’una major vulnerabilitat en la filtració de la informació confidencial de les empreses que es pot produir amb l’intercanvi de dades o en la contractació interna. Fonts externes a l’empresa poden tenir accés a dades confidencials. És important, abans d’externalitzar serveis, tenir en compte que per cedir o donar accés a dades personals és imprescindible estar al corrent dels canvis normatius pel que fa a la protecció de dades.
  • Comunicació
    En l’actualitat, la comunicació entre totes les parts que formen la cadena productiva de les empreses és molt important. Amb l’equip externalitzat aquesta comunicació pot ser menys fluïda, la qual cosa pot dur a terme una sèrie de malentesos. És per aquest motiu que és  important contractar equips de qualitat.
  • Qualitat
    Pel que fa a la qualitat de les fases de producció o els serveis externalitzats es pot veure afectada. Una empresa que ofereix solucions d’outsourcing treballa amb diferents projectes, de manera que el nivell d’atenció sempre és inferior a el de les companyies que únicament es dediquen a un sol projecte.
  • Retards
    Finalment, poden donar-se retards en els serveis ja que es tracta d’incorporar una fase més en la cadena de producció i / o comercialització. Un fet que suposa una pèrdua de qualitat en el servei o producte rebut per part dels clients i una mala imatge per a l’empresa principal.

Quan és oportú realitzar l'outsourcing?

Si vols contractar una empresa externa perquè s’ocupi d’algun dels processos productius o serveis de la teva companyia, el primer i, més important, és analitzar l’estat econòmic I financer de l’empresa que realitzarà el servei. Busca i analitza informació d’altres usuaris per assegurar-te que aquesta companyia realment compta amb els recursos tant tècnics com humans per fer front a les obligacions derivades de la contractació que vols dur a terme.

De la mateixa manera, t’has d’assegurar que l’ outsourcing que contractes realment realitza els pagaments tant en temps com en forma. A més de complir amb les prestacions socials dels treballadors. D’aquesta manera exerceixes el teu dret com a client i, a més, compleixes una amb les corresponents obligacions laborals.

A dia d’avui hi ha moltes companyies que es dediquen a la prestació de serveis subcontractats. Abans de trobar la més adequada per al teu negoci, has d’analitzar en profunditat a les candidates. Desconfia d’aquelles amb el domicili laboral i / o fiscal és dubtós. En qualsevol cas, pots comptar amb l’assessorament un advocat o especialista comptable per guiar-te en el procés.

Una de les principals raons per la qual molts negocis opten per aquest sistema té a veure amb els beneficis fiscals que ofereix, en referència a la deducció d’impostos. Els beneficis o desavantatges de sistema depenen de la forma en què l’empresa contractant i la prestadora de serveis duen a terme la seva relació professional.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Samsung
Quant
Orvit Digital
DE-CIX
RepScan
NETSENSE
Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Software Greenhouse
Mastertec3D
CUATROOCHENTA
Iberent
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
b2b.studio
Trusted Advisors
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
BESTPLANT
INNOVAmee
Wolters Kluwer
Zoho