Tecnología para los negocios - La facturació electrònica obligatòria entre empreses privades


TENDÈNCIES 5 d'octubre de 2022

Cada vegada s’està exigint més que les empreses emetin i rebin les factures electrònicament, tant en l’entorn públic com privat. L’obligatorietat ja és un fet en entorns públics (B2G) i en breu el serà en l’entorn privat (B2B), com ja s’ha establert en països com Itàlia, Mèxic o el Brasil. En el 2025 s’estima que serà el model d’intercanvi dominant a nivell mundial.

Quan parlem de factura electrònica ens referim a una factura en format estructurat generada en un llenguatge informàtic. Com a conseqüència, els sistemes informàtics poden interpretar i processar les dades d’una forma senzilla, fiable i ràpida. Alguns dels formats més comuns són les factures electròniques en XML del tipus Facturae (factura electrònica Espanyola) o UBL(factura electrònica europea).

Actualment, a Espanya, només han d’enviar factures electròniques els proveïdors de l’Administració Pública i els contractistes i subcontractistes de l’estat (FACeB2), però

el passat 15 de setembre el Congrés dels Diputats va aprovar definitivament la Llei Crea y Crece, que té com a mesura fonamental impulsar l’adopció de la factura electrònica en el sector privat.

La Llei Crea y Crece obligarà a expedir, remetre i rebre factures electròniques a tots els empresaris i professionals en les seves relacions comercials amb altres empresaris i professionals (Art. 12.1)

La present Llei estableix dos terminis d’entrada tenint en compte la facturació anual de l’empresa o professional:

  • 1r termini: Les empreses i autònoms amb una facturació anual superior a 8 milions d’euros tindran l’obligació d’aplicar aquesta mesura a l’any d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.
  • 2n termini: La resta d’empreses i autònoms, és a dir, amb menys de 8 milions d’euros de facturació anual, tindran l’obligació d’aplicar aquesta mesura al cap de 2 anys d’aprovar-se el desenvolupament reglamentari.

El termini per a aprovar aquests desenvolupaments reglamentaris serà́ de sis mesos a comptar des del 29 de setembre (publicació en el BOE Llei 18/2022).

En cas d’incompliment, la llei estableix mesures sancionadores per a les empreses que incompleixin aquesta nova obligació contemplant multes de fins a 10.000 euros. (Art 12.9).

Aquí pots trobar més informació sobre que és una factura electrònica, formats, xarxes i algunes normatives

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Gotoclient
Mastertec3D
ITEQUIA
CUATROOCHENTA
Iberent
Grupo Sermicro
Keyrus
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
ABAST
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
ARSYS
BESTPLANT
INNOVAmee
Ipsum Expert
Nominalia
Olivia Express
Wolters Kluwer
Zoho