Tecnología para los negocios - Desapareix Google Analytics i arriba Google Analytics 4


TENDÈNCIES 6 de febrer de 2023

El proper dia 1 de Juliol de 20223 la plataforma de recollida de dades Google Analytics Universal deixarà de recollir dades en pro de la nova versió del mateix Google Analytics 4 més orientada al marketing digital.

Què és Google analytics?

Google posa a l’abast del consumidor eines gratuïtes com Google Analytics que li permeten analitzar dades de la seva empresa a nivell online i el capaciten per a prendre decisions basades en dades reals de l’usuari.

Aquesta és la definició que ens dóna el mateix analytics sobre l’eina. Per als que no ho han entès, Google Analytics és una eina de recopilació de dades de la teva web. És a dir, mitjançant uns paràmetres podràs saber dades com des d’on busquen la teva pàgina web, a través de quin dispositiu entren a la teva web i fins i tot quines són les pàgines més visitades.

Actualment coexisteixen dues versions de Google Analytics, la versió anterior Universal ( propietat predeterminada abans del 14 d’octubre de 2020 ) i la nova o anteriorment anomenada “Web + App”, Google Analytics 4.

Com m’afecta?

Google Analytics Universal (GAU) deixarà de processar dades, o més aviat “hits” (dades recollides mitjançant el codi de seguiment GAU implementat al vostre lloc web, que s’envien als servidors de Google Analytics per entendre el comportament de l’usuari), a partir de l’1 de juliol. 2023 o fins a l’1 d’octubre de 2023 per a propietats amb Google Analytics 360 (versió de pagament). Després d’aquesta data, només es podrà accedir a “dades històriques dels darrers 6 mesos.

Que hauria de fer?

És menester portar a terme la implementació de la nova versió si volem seguir recollint dades dels nostres usuaris.

El nostre consell és realitzar el traspàs el més aviat possible per a poder tenir el màxim historial evitant començar de zero quan es produeixi el canvi.

Diferencia entre GAU i GA4

Les principals diferencies entres ambdues eines són:

 1. Google Analytics 4 basa la seva medició en esdeveniments o “hits” els quals es generen automàticament amb la carrega de pàgina mentres que Universal utilitzauna medicióestándarmitjançantpàginavistayelsesdevenimentses disparen manualment.
 2. La sessió a GA4 s’inicien amb l’esdeveniment automàtic session_start i te en compte l’interval com a duració de sessió el temps entre el primer y l’últim esdeveniment mentres que Univesal recull les pàgines vista, esdeveniments, interaccions,etc. durant 30 minuts i conclou quan no detecta activitat.
 3. El recompte d’usuaris a GA4 es basa en molts més elements per tal d’unificar les dades tant d’usuaris com de sessions, mentres que Universal fa un recompte més simple sense tenir actius per defecte la recollida de dades d’user_id,device_id i modelatge de dades.
 4. Analytics 4 caclula els usuaris actius automaticament en base als esdeveniments mentres que universal necessita esdeveniments manuals per tal que es determini l’activitat dels usuaris.

Avantatges de la nova eina.

 • Podràs integrar les dades i unificar el mesurament de les dades de la teva web amb les de l’app en cas que en disposis.
 • Facilita el seguiment multidomini, de complexitat elevada en la versió Universal Analytics.
 • Ofereix la possibilitat d’exportar dades fàcil i en diverses etapes a Big Query.
 • Disposa de la seva pròpia eina de depuració (DebugView) que permet controlar els esdeveniments a mesura que s’executen i detectar errors més ràpidament.
 • Disposa d’una àmplia gamma d’informes predictius i personalitzats que et permetran predir, entre altres coses, la probabilitat de conversió i els ingressos esperats en funció del comportament dels usuaris per ajudar-te a millorar el teu ROI.
 • Facilitat d’integració amb altres eines.
 • Millores en els models d’atribució. Hi haurà menys correu brossa i dades falses amb el mètode de mesura actual.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Samsung
Quant
Orvit Digital
DE-CIX
RepScan
NETSENSE
Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Software Greenhouse
Mastertec3D
CUATROOCHENTA
Iberent
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
b2b.studio
Trusted Advisors
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
BESTPLANT
INNOVAmee
Wolters Kluwer
Zoho