Tecnología para los negocios - Claus per una transformació Data Driven


TENDÈNCIES 21 de setembre de 2022

La digitalització, en altres impactes, ens aporta un volum immens de dades i el gran repte de com gestionar-los per convertir-los en oportunitats.

Entenem la Transformació Data Driven com la reorientació holística de tota l’organització per gestionar, visualitzar i decidir en base a dades de negoci, indústria, client o empleat; identificant els seus principals insights i empoderant els seus equips per usar-los.

Després d’acompanyar centenars d’empreses en el seu procés de transformació digital, hem pogut comprovar el denominador comú de les organitzacions que han estat capaces de realitzar-lo amb èxit.

Són organitzacions:

 1. centrades a aportar valor a les persones (clients i empleats) a través de la tecnologia
 2. fan les coses d’una forma diferent, amb una cultura digital i sostenible més col·laborativa, oberta, connectada i capaç d’innovar de manera permanent
 3. desenvolupen negocis digitals
 4. i saben molt bé gestionar en base a dades de negoci, indústria, clients o empleats per créixer i millorar la seva eficiència.

Malgrat l’accelerador digital que ha posat en evidència l’entorn actual, només el 8% de les empreses són empreses avançades en Data, utilitzen models d’anàlisi predictius, i només un 17% poden considerar-se realment empreses Data Driven segons l´últim estudi Data Driven d´INCIPY.

L’estudi s’ha realitzat al voltant de 3 vectors i 9 variables, sobre les quals abordem les conclusions principals:

1 – Cultura de la dada

 1. Tan sols el 36% de les empreses que operen a Espanya indiquen que la cultura de la dada està desplegada en tota la seva organització. El primer pas en aquest sentit, és accelerar tant la formació per al Coneixement de les Dades (Data Literacy) dels equips com a palanca transformadora.
 2. Les àrees de Negoci, Finances i Màrqueting són les que gestionen i fan servir el major nombre de dades amb més 40%. Però és important desenvolupar les Habilitats Data en tota l’organització; tant dels equips desenvolupadors que defineixen els processos de dades (normalment en les àrees de IT_Data) com per als equips usuaris de dades que impulsi la presa de decisions més eficaces (màrqueting, negoci, vendes, indústria, RRHH…).
 3. És imprescindible que les organitzacions incorporin talent expert que reforci els Equips Data.

 

2 – Gestió de la dada

 1. Totes les empreses del S.XXI haurien de crear una Data Unit que defineixi l’arquitectura tecnològica, governi les dades, suport el seu emmagatzematge (Data Warehouse i Data Lake), desplegui una plataforma de visualització així com garanteixi el lliurament de dades creïbles i d’alta qualitat, en el format correcte a l’audiència adequada per a totes les unitats.
 2. Les decisions sobre Arquitectura de Dades valorades en aquest estudi tenen una taxa d’adopció elevada comparada amb la resta i és el primer pas per operar de manera accessible i en temps real (disponibles) perquè totes les àrees puguin enriquir amb altres dades (transformables).
 3. Analitzar en termes de valor amb l’ ús d’ eines de Visualització i Analítica amb una infraestructura de Business Intelligence és el pas més visible de la cadena de valor de la dada i la clau per a la presa de decisions. . De les diferents eines de visualització de dades, PowerBI és la més utilitzada.

3 – Insights

 1. El focus del procés de Transformació Data Driven s’ha de situar en el coneixement de negoci, gràcies a saber relacionar molt bé totes les seves dades clau, cosa que entenem com el Context.
 2. Les organitzacions han d’empoderar els seus equips en la presa de decisions basades en insights generats perquè ja no depenguin de dades no confiables o de l’instint, gràcies a una correcta gestió d’aquests. Obtenir i transformar dades per obtenir rendiment, és el que entenem per Rendiment de la dada (Performance Data)
 3. Revisar el procés de la dada (Operational Data). Disposar dels equips i tecnologies que treballen en el procés de la dada, de la seva visualització i de l’ aprenentatge automàtic amb Machine Learning/ Intel·ligència Artificial és la clau per desplegar models avançats de predicció que potenciïn la nostra eficiència, innovació i disrupció.

Els resultats d’aquest estudi mostren que la Transformació Data Driven és una assignatura pendent per a la major part de les empreses però alhora una gran oportunitat, atès l’impacte en el creixement de negoci digital, innovació i millora de l’eficiència amb l’ús adequat de les dades.

Danos tu opinión

1 Estrella2 Estrellas3 Estrellas4 Estrellas5 Estrellas (No hay valoraciones)
Loading...

Ets un proveïdor de solucions TIC i vols aparèixer en aquest portal?

Ets una empresa i no trobes el que estàs buscant?


SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Rep cada dues setmanes totes les novetats sobre les tecnologies de la informació per a empreses.

PROVEÏDORS DE CONFIANÇA

Squarepoint
Ibexa
PymeLegal
CRONUTS.DIGITAL
MetaverLand
Projeccions PDC
ADTEL
Lleida.net
Software Greenhouse
Gotoclient
Mastertec3D
ITEQUIA
CUATROOCHENTA
Iberent
Grupo Sermicro
Keyrus
Alarona Studio
Camerfirma
IEAISA
ABAST
b2b.studio
Trusted Advisors
CHATFORCE
KTYA
Altostratus
Amvos Digital
ARSYS
BESTPLANT
INNOVAmee
Ipsum Expert
Nominalia
Olivia Express
Wolters Kluwer
Zoho